Suspicious Penguin

lördag, juli 10, 2010

Pensionärsmässig...

Man börjar bli gammal.. Det är bara att inse.. =) Fast iofs.. I det här fallet är alla gamla för jag har inte sett någon som fixat det utan hjälp ännu. Min närmaste ICA-butik har nämligen fått nya kortläsare. De flesta är ju rätt logiska en stor bred springa där man drar kortet eller hål på framsidan med en pil där man sticker in kortet om man har ett chip. Vissa har på ovansidan men även då är det en tydlig pil och det syns att det är där hålet är.

Den nya läsarna de har på ICA är helt magiska. Läsaren har blå lysande dioder överallt och i en minimal springa som knappt är märkbar ska man då dra kortet. Sedan måste man nuföritden efter att man dragit ICA-kortet trycka på stopp och sedan dra VISA-kortet. Tidigare har den ju förstått detta själv när man dragit VISA-kortet men inte nu längre. Det mest spännande är dock när man ska sätta i chipet på visa-kortet för det ser nämligen ut som att det är ett hål på framsidan av läsaren där kortet ska in. Men så är det inte utan kortet ska in på ovansidan på läsaren i ett knappt märkbart hål.

Varenda gång jag varit på ICA har personalen fått förklara för såväl unga som gamla hur den fungerar och var kortet ska dras och var chippet ska in. Och att man måste trycka stop annars reagerar den inte på VISA-kortet. Sist jag var dit hade de dock fått några planscher från ICA där det är pilar och grejer som visar vilka kort som ska var.

Tur man har semester snart då kan man sysselsätta sig heltid med att lära sig kortterminalen =)